Inicie un negocio de alquiler de tablas de paddle surf y kayaks en autoservicio

No es necesario tener experiencia en kayak ni en el trabajo autonomo!

¿Buscas alquiler de kayaks?

Te buscamos a ti - ¡Inicia tu propio negocio!

Vi söker dig som vill starta en KAYAKOMAT -den obemannade SUP och kajakuthyrningen.  

Vi är, med nästan 100 orter, Sveriges ledande uthyrare av SUP och kajak. Vi söker dig som vill bli franchisetagare i ett lönsamt och kul extraknäck (ca 4-6 timmar/vecka). Kapitalbehov från 30.000 kr. Ser fram emot att höra av från Dig! 

150+

ETABLERADE KAYAKOMATER 

2000+

GLADA KUNDER 

130+

OPERATÖRER 

6

LÄNDER

HUR FUNGERAR KAYAKOMAT?

BOKA

Du betalar vid bokningstillfället och får en bokningsbekräftelse, kod och ett platsnummer via epost.

LÄS UPP

När hyrtiden startar kan du låsa upp låset med din kod och plocka ut kajaken.

PAddlA!

I sittbrunnen finner du paddel, flytväst och kapell. Nu är det bara att sjösätta och njuta av tiden på sjön!

VAD INGÅR SOM FRANCHISETAGARE?

⊳ KAYAKOMATEN utrustad med SmartLocks.
⊳ SUP:ar, kajaker och tillbehör till bästa priser. 
⊳ Utbildning och support vid uppstart och löpande. 
⊳ Tillgång till Sveriges starkaste varumärke inom paddling. 
⊳Kostnadsfri anslutning till vårt centrala bokningssystem.
⊳ Du exponeras på kayakomat.com och point65.se.
⊳ Administrativt system.
⊳ Du ingår i vår löpande marknadsföring.

BLI FRANCHISETAGARE - Vanliga frågor

Vad krävs för att man ska bli en KAYAKOMAT operatör?
Att man har ett stort driv, lockas av frihet under eget ansvar, vill driva eget företag, men slippa en stor del av det administrativa samt ha ett stabilt och solid ”moderföretag ” att luta sig mot. Dessutom krävs att man kan investera 30 000 kr i inträdesavgift samt att man kan lägga ett par timmar i veckan till det operativa arbetet, se till att KAYAKOMATer är i gott skick, städade efter uthyrning samt att man har goda lokala kontakter och är synlig i sociala medier lokalt för att marknadsföra konceptet. Det är en fördel att vara med i starten då vi har som princip att fråga våra etablerade operatörer på en ort först när vi ska etablera oss på fler ställen. Man bör också ha ett telefonnummer där man är tillgängligt.
Vilka är Point 65 Sweden?
Vi är Sveriges ledande varumärke inom aktiviteten paddling som har funnits i 23 år. Vi är ett familjeföretag i grunden som har vuxit med xx % per år sedan 1999 och är både producenter och försäljare av kajaker och SUPar. Våra produkter kännetecknas av hög kvalitet och samtliga kajaker tillverkas av återvinningsbar plast. Huvudkontoret är i Stockholm, men vi har återförsäljare i hela världen. Största marknaden är Tyskland följt av Frankrike, Spanien, Kanada, USA och Japan. Sverige är företagets 6:e största marknad och vi säljer till över 50 länder i världen. Vi kännetecknas av kvalitet, nytänkande och hållbarhet.
Vem passar att bli operatör för en KAYAKOMAT by Point 65 Sweden?
Flera av våra befintliga operatörer har ett stort friluftsintresse, är aktiva och en del driver sedan tidigare andra bolag och för en del är detta ett första steg att starta eget. För andra är det en trevlig fritidsverksamhet som ger ett önskvärt tillskott för en liten arbetsbörda som gör att man kan göra sådant som man älskar, paddla, resa etc. Det kan också vara så att man ser möjligheter att genom uthyrningen få kunder till annan verksamhet t e x en kiosk, padel, minigolf eller en camping.
När är säsongen för att driva KAYAKOMAT?
I södra Sverige kan man starta redan i april och ha öppet till 31 oktober, men i mellersta Sverige och norröver är säsongen tidigast från 1 maj. Vi räknar med ca 5 månaders drift.
Vilken utbildning erbjuder ni?
Vi har ett initial utbildning under våren som vi kör via ett digitalt möte. Detta kommer att spelas in om man inte har möjlighet att delta på mötet. Här kommer även tidigare operatörer att vara med och dela med sig av sin erfarenhet. Vi har även ett nyhetsbrev som skickas ut digitalt en gång i månaden där vi berättar om tips, nyetableringar både i Sverige och internationellt samt där vi utlyser månadens operatör.
Hur ser etableringsplanen ut för KAYAKOMAT?
Vi har ett initial utbildning under våren som vi kör via ett digitalt möte. Detta kommer att spelas in om man inte har möjlighet att delta på mötet. Här kommer även tidigare operatörer att vara med och dela med sig av sin erfarenhet. Vi har även ett nyhetsbrev som skickas ut digitalt en gång i månaden där vi berättar om tips, nyetableringar både i Sverige och internationellt samt där vi utlyser månadens operatör.

SVERIGE PRATAR OM KAYAKOMAT!

Starta din egen KAYAKOMAT!

Boka ett samtal med en av våra teammedlemmar som är experter på att starta ditt eget KAYAKOMAT-företag.

Ser fram emot att höra av från Dig!